Aviser og magasiner | Odense Bibliotekerne

Digitale tilbud fra Netbiblioteket

Hvis du bor i Odense Kommune og er indmeldt som låner på Odense Bibliotekerne, har du mulighed for at læse e-bøger, aviser, magasiner, artikler og andre netmedier. Det meste af indholdet i netbiblioteket kan bruges hjemmefra. I enkelte tilfælde skal du befinde dig på biblioteket for at få adgang. Hvis du bor i en anden kommune, kan du altid komme ind og bruge netbiblioteket fra Odense Bibliotekernes publikumscomputere, eller besøge biblioteket i din hjemkommune og undersøge, hvilke online tjenester de tilbyder adgang til.

Fra 2. januar 2024 har biblioteket skruet lidt ned på det digitale tilbud på bl.a. eReolen og eReolen Go!. Det betyder, at du nu kan låne 2 ebøger og 2 lydbøger om måneden. Vær opmærksom på, at biblioteket også har fået et loft for, hvor mange e- og lydbøger bibliotekets brugere samlet set kan låne digitalt på eReolen og eReolen GO! hver måned. Herudover er der også sket ændringer for Filmstriben.
Læs mere om ændringerne




  • Odense Biblioteker og Borgerservice har abonnement på en lang række aviser. Aviserne har en hjemmeside, hvor du også kan finde ældre artikler og læse dem på computeren.
  • Med Digital Artikelservice kan du som borger i Odense få en nem og hurtig vej til digitaliserede artikler fra trykte danske tidsskrifter. Du kan møde Digital Artikelservice enten som en del af odensebib.dk eller som en del af bibliotek.dk.
  • Bibliotekernes digitale udlånsservice af engelsksprogede e-bøger, netlydbøger og digitale magasiner. Over 20.000 titler som kan tages med på farten, også på Windows-telefoner/tablets.
  • Explora er en ny søgeportal med information om alverdens emner til dine skoleopgaver. Du finder stort set det samme indhold i Explora som i artikelbasen MasterFILE Premier .
  • Danmarks største mediearkiv med artikler fra danske aviser, tidsskrifter og webkilder. Der er adgang i fuld tekst til danske artikler fra landsdækkende og regionale dagblade som f.eks. Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information og Fyens Stiftstidende.
  • Engelsksprogede tidsskrifter i fuld tekst. Dækker næsten alle emneområder. Boganmeldelser, taler, rejseguides, biografier, billeder, kort og flag. Nogle tidsskrifter fås tilbage til 1975.
  • Mediestream giver dig mulighed for at søge i gamle danske aviser. Aviser, der er mere end 100 år gamle er fuld tilgængelige.
  • Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Mediestream Folkebibliotek giver helt nye muligheder for at læse helsides avissider digitalt fra perioden 1918 til 2001.
  • Aviser og magasiner fra hele verden. Publikationerne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte publikation er tilgængelige. Op til 90 dages arkiv. Læs på computer eller i Pressreader app.
  • Seismo.dk er et nyhedsmedie til unge, som formidler dagsaktuelle nyheder kort, præcist og letlæseligt. Seismo er også relevant for voksne på voksenuddannelsescentre og sprogskoler.
  • Tidsskrift.dk er Det Kgl. Biblioteks nationale portal for publicering af tidsskrifter, med fokus på at indholdet så vidt muligt er frit tilgængeligt uden abonnement. Med over 190 tidsskrifter og årbøger - svarende til mere end 100.000 artikler, har du et stort og bredt katalog til afbenyttelse. Hjemmesiden optager tidsskrifter fra alle fagområder, men humanistiske og samfundsfaglige tidsskrifter er mest dominerende.
  • Odense Biblioteker og Borgerservice har abonnement på et udvalg af forskellige faglige tidsskrifter. Tidsskrifterne har en hjemmeside, hvor du også kan finde ældre artikler og læse dem på computeren
  • Videnskab.dk er til dig, som gerne vil læse artikler om videnskab som er skrevet på en underholdende og fordøjelig måde, uden at miste den faglige skarphed. Med stærkt faglig journalisme indeholder videnskab.dk gratis artikler, som omfavner mange emner, fra kultur til samfund og teknologi. Udover artikler finder du også podcasts, videoer og quiz. Siden er opdelt i hovedemner, men der er også mulighed for at lave en fritekstsøgning.

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier