Litteratur og biografier | Odense Bibliotekerne

Digitale tilbud fra Netbiblioteket

Hvis du bor i Odense Kommune og er indmeldt som låner på Odense Bibliotekerne, har du mulighed for at læse e-bøger, aviser, magasiner, artikler og andre netmedier. Det meste af indholdet i netbiblioteket kan bruges hjemmefra. I enkelte tilfælde skal du befinde dig på biblioteket for at få adgang. Hvis du bor i en anden kommune, kan du altid komme ind og bruge netbiblioteket fra Odense Bibliotekernes publikumscomputere, eller besøge biblioteket i din hjemkommune og undersøge, hvilke online tjenester de tilbyder adgang til.

Fra 2. januar 2024 har biblioteket skruet lidt ned på det digitale tilbud på bl.a. eReolen og eReolen Go!. Det betyder, at du nu kan låne 2 ebøger og 2 lydbøger om måneden. Vær opmærksom på, at biblioteket også har fået et loft for, hvor mange e- og lydbøger bibliotekets brugere samlet set kan låne digitalt på eReolen og eReolen GO! hver måned. Herudover er der også sket ændringer for Filmstriben.
Læs mere om ændringerne




  • Online-version af den nyeste udgave af McGraw-Hill Encyclopedia of Science & Technology. Basen dækker emnemæssigt bredt fra biokemi og astronomi til arkæologi, IT og militærvidenskab. Henvender sig til almindeligt interesserede, studerende og fagfolk. Bliver løbende opdateret.
  • Lyst til læsning begynder med den rigtige bog til den rigtige læser – det gælder både børn og voksne. Buggi er et sjovt og intuitivt inspirationsværktøj, som ved hjælp af emojier og interaktive visuelle elementer foreslår bøger, der passer til det enkelte barns interesser og læseniveau.
  • Comics Plus giver adgang til tusinder af digitale graphic novels og tegneserier på engelsk. Her er bl.a. action, sci-fi, manga, steam punk, superhelte og film/tv-favoritter. For børn, unge og voksne.
  • Få adgang til ca. 30.000 digitale fagbøger for voksne og studerende på engelsk. Bøgerne er op til 5 år gamle fra store og førende forlag. Der er bøger inden for alle emner. Bemærk at biblioteket først køber bøgerne, når du gerne vil låne dem. Ebook Central Plus er ikke det samme som ebogsbasen Ebook Central Academic.
  • Bibliotekernes digitale udlånsservice af engelsksprogede e-bøger, netlydbøger og digitale magasiner. Over 20.000 titler som kan tages med på farten, også på Windows-telefoner/tablets.
  • eReolen.dk er bibliotekernes digitale udlånsservice med et omfattende katalog af danske e-bøger og netlydbøger - lige til at streame eller downloade gennem eReolens app.
  • Explora er en ny søgeportal med information om alverdens emner til dine skoleopgaver. Du finder stort set det samme indhold i Explora som i artikelbasen MasterFILE Premier .
  • Forfatterweb er et omfattede forfatterleksikon med artikler om danske og udenlandske forfattere og illustratorer.
  • Omfattende tværfaglig litteraturvidenskabelig database. Information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og alle perioder.
  • Lit­te­ra­turens Verden giver en dybdegående krono­logisk og genremæssig gennem­gang af verdens lit­te­ra­turhistorie fra old­tid­en til moderne tid. Den er lagt ind i historieportalen Historiens Verdens historiske temaer.
  • Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur for både voksne og børn. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat. Find f.eks. analyser af bøger fra 40’erne, temaartikler og inspiration gennem boganbefalinger.
  • Læsekompasset er bibliotekernes inspirationsværktøj for voksne læsere af skønlitteratur, der gør det let at finde nye, spændende læseoplevelser. Du kan søge efter bestemte titler, men siden giver også mulighed for at søge på forskellige parametre som stemning, tempo eller univers.
  • Engelsksprogede tidsskrifter i fuld tekst. Dækker næsten alle emneområder. Boganmeldelser, taler, rejseguides, biografier, billeder, kort og flag. Nogle tidsskrifter fås tilbage til 1975.

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier