Odense Bibliotekerne

Lektørudtalelse

Forfatter : Lone Krøgh

Anvendelse/målgruppe/niveau

Denne flotte kogebog fører den gastronomisk interesserede læser på en kulinarisk rejse Fyn rundt, og undervejs gøres der ophold ved udvalgte leverandører af fødevarer af højeste kvalitet. Bogen vil blive mest efterspurgt på selve Fyn, og andre med tilknytning til landsdelen eller interesse for fødevarer og madlavning vil også finde den interessant

Beskrivelse

Fyn har alle dage været et veritabelt spisekammer og talrige fynske specialiteter lever i bedste velgående. Denne bog præsenterer nogle eksempler på fødevareproducenter, blandt andet en frugtavler, en fisker, en fjerkræopdrætter, en jordbruger og en chokoladeproducent. De portrætteres i tekst og flotte farvefotografier, hvorefter der gives enkle og gedigne opskrifter til bedste med brug af de pågældende fødevarer. Bogen er flot og veltilrettelagt og er mindst lige så meget en inspirerende bladrebog som en kogebog

Sammenligning

Bogen er en direkte opfølger på Fynske fristelser fra 2002, både hvad angår format, layout og typen af indhold. Fynsk kogekunst er desuden behandlet i Fynske egnsretter fra 2005. Fra et højere gastronomisk luftlag findes desuden Thomas Pasfalls Mit fynske køkken fra 2007

Samlet konklusion

Flot og inspirerende koge- og bladrebog med fynske råvarer og ditto opskrifter

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier