Foto: Unsplash

Informationssøgning og opgavestruktur

Uanset om du søger materialer på hylden eller artikler af forskellig niveau, er det godt at lave en plan for, hvordan du griber din informationssøgning an.

Find et emne, der interesserer dig og start din informationssøgning med at lave en søgestrategi. Når du skal i gang med at skrive din opgave, er det vigtigt, at du overvejer, hvordan du vil strukturere din opgave. Der findes mange forskellige modeller og tips, som kan hjælpe dig på vej til en god søgning og struktur på opgaven. Læs mere om hvordan du laver en søgestrategi og skaber struktur i din opgave.

 

Vær kritisk overfor de kilder du finder

Internettet er et magtfuld medie. Derfor skal du huske at gå bagom dine kilder og sikre dig, at du kan stole på de oplysninger, du benytter i din opgave. At gå kildekritisk til værks er altså vigtigt, hvis du vil undgå fejl i din opgave. Læs mere om kildekritik og fake news.

 

Ophavsret og kopieringsregler

Det kan være dyrt at anskaffe sig bøger til studiet, og det kan være fristende at lave "sin egen bog" med kopier. Dette må du dog ikke gøre ubegrænset.

Du kan læse mere om ophavsret og kopieringsregler her:

 

Få hjælp til netop din opgave

Du kan få hjælp på dit lokale bibliotek i Odense via

 

Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste. Her kan du få svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer, m.m.

Du kan kontakte Biblioteksvagten via hjemmesiden, mail, telefon eller chat.

Der er åbent i Biblioteksvagten:
Mandag-torsdag kl. 8-22
Fredag kl. 8-20
Lørdag kl. 8-16
Søndag kl. 14-22

 

 

 



Af: amkri

Udgivet: Torsdag 14. juni 2018 • Opdateret: Onsdag 23. august 2023