tilbage
Hent billede
(2004)
Opskrifter på den mad, der i løbet af et år, serveres på slottet
Emneord:
Finn Harris Kromann (f. 1964) Iuel-Brockdorff Kromann, Finn Harris (f. 1964) Iuel-Brockdorff
Detaljer
Type:
Bog
Format:
illustreret i farver
Sprog:
dansk
Emne:
Opstilling:
64.1 (Madlavning)
ISBN nr.:
87-567-7194-0
Udgave:
1. udgave, 1. oplag
Omfang:
176 sider
Forlag:
Jyllands-Posten
Målgruppe:
alment niveau, voksenmaterialer
Anmeldelse
Anmeldelse af: Baronens kok
af JP
Jyllands-posten, 2004-11-28, 0109-1182, Brunch, s. 5Anmeldelse af: Baronens kok
af Henrik Kerrn-Jespersen
Politiken, 2004-12-12, 0907-1814, Sektion 6, s. 20Anmeldelse af: Baronens kok
Smag & behag, 2005, nr. 2, S. 9Lektørudtalelse
2005
Liselotte Henriksen
Baronen hedder Iuel-Brockdorff, hans bolig Valdemars slot og kokken Finn Harris Kromann, der laver mad, ikke blot til baronen, men også i køkkenet til slottets to restauranter. Slottet på Tåsinge er kendt for sine jagter, så det er ingen overraskelse at flertallet af opskrifterne er baseret på vildt i næsten alle afskygninger, men der er også en række fiskeretter, bagværk og kager. Som det er at forvente fra en af landets kendte kokke er det ikke hverdagsmad. Ud over vildtet flyder det med trøfler, foie gras og friskpillede fjordrejer, og diverse fonder (som der er opskrifter på) er vigtige ingredienser. Når det er sagt, skal det fremhæves at jeg sjældent har set så fornemme og elegante retter baseret på så enkle opskrifter. Selv en køkkennovice burde kunne fremtrylle et flot måltid, hvis man har råd og lyst til at betale for ingredienserne, som i sæsonen kan fås i enhver velassorteret fiske- og vildthandel. Og så bruges der da også mere jævne sager som røgede sild, kalvetunge, lammeryg eller mørbrad. Med de mange stemningsfulde farvefotos og de små, ligeså stemningsfulde inserater af mad- og vinskribenten Lars Thomassen ligner bogen en af de mange farveladesager til at lægge (ubrugte) frem i designerkøkkenet, men den kan faktisk bruges