tilbage
Hent billede
Af Jean-Louis Lieffroy (2002)
Kogebog med opskrifter på forretter, hovedretter og desserter fra Falsled Kro, opdelt i de fire årstider
Anmeldelse
Anmeldelse af: Falsled Kro
af Henrik Larsen
Politiken, 2002-09-29, 0907-1814, Sektion 5, s. 8Anmeldelse af: Falsled Kro
af Ebbe Mørk
Dagen, 2002-10-28, 1602-5660, S. B6Anmeldelse af: Falsled Kro
af Søren Frank
Berlingske tidende, 2002-12-08, 0106-4223, Sektion 4, s. 23Anmeldelse af: Falsled Kro
af Jannik Lunn
Bogmarkedet, Årg. 149, nr. 13 (2003), 0903-7195, S. 8-9Lektørudtalelse
2002
Jette Landberg
Denne bog er en stor lækkerbidsken fra den berømte kro. Først får vi historien om hvordan kroen fik sin bevilling i 1744, og frem til den blev købt af Lene og Svend Grønlykke i 1969. Kort efter blev den unge, franske kok Jean-Louis Lieffroy ansat, og han og hans kone har præget kroen lige siden. Kvalitet er nøgleord for Lieffroy-parret, både hvad angår mad og værelser. Efter den meget appetitvækkende indledning følger ca. 200 s. med opskrifter delt op efter årstiderne. Indenfor hver årstid præsenteres forretter, hovedretter og desserter. Man bliver frygtelig sulten af at kigge i bogen med de flotte fotos af kroen, maden og landskabet. Men lad det straks være sagt: Det er ikke retter man lige kaster sig ud i; de kræver tid, omhu og gode råvarer. Det er ikke alle forundt at have vagtler gående rundt i haven, så man har nem adgang til friske æg. Men man kan plukke i opskrifterne, lade sig inspirere, og flere af retterne er bestemt også til at lave hvis man beregner lidt mere tid og penge end til fiskepindene. Endelig kan man jo bruge bogen til at drømme sig til et ophold i Falsled, det må være en sand nydelse. Der udkommer utrolig mange kogebøger; og denne må betegnes som en dejlig luksusanskaffelse