tilbage
Til bords på Ærø : øen rundt ad køkkenvejen
__
__
(2002)
Med udgangspunkt i en flok ærøboers madopskrifter, møder vi hyggelige mennesker, hører forskelligt om øens byer og sogne, om byggeskik, huse og landskaber
Detaljer
Type:
Bog
Format:
illustreret i farver
Sprog:
dansk
Opstilling:
64.1 (Madlavning)
Bidrag af::
ISBN nr.:
87-988996-0-0, 9788798899600
Udgave:
3. oplag (2008)
Omfang:
47 sider
Forlag:
Byhuset
Målgruppe:
alment niveau, voksenmaterialer
Anmeldelse
Anmeldelse af: Til bords på Ærø
af M. J.
Økonomaen, Årg. 81, nr. 1 (2003), 0901-4691, S. 27Lektørudtalelse
2002
Lone Krøgh
En fin lille bog om Ærø, der med udgangspunkt i en række æroboers madopskrifter kommer omkring øens historie, byer, byggeskik, huse og landskaber. En arkitekt (som har skrevet teksten og illustreret bogen fint) og en kok (som har sammensat menuerne og lagt restaurant til) er ophavsmændene bag bogen. Forrige vinter blev en række lokale folk bedt om at tilberede nogle af deres yndlingsretter på kokkens restaurant, og opskrifterne er samlet i denne bog. Opskrifterne afspejler, at ærøboerne åbenbart er en blanding af hjemmefødninger og kosmopolitter, så det er dufte fra alverdens kødgryder, som stiger op fra bogens sider; lokale Ærø-retter blandet med spanske, indiske, japanske, svenske og mange andre. Altså ikke en bog med lutter egnsretter (her findes Pund til pund (1998) af Inger Randrup). Bogen vil især appellere til folk fra Ærø og turister