tilbage
Det ægte danske køkken : stemningsbeskrivelser og opskrifter fra 22 danske herregårde
__
__
(1992)
Detaljer
Type:
Bog
Format:
illustreret
Sprog:
dansk
Emne:
Opstilling:
64.1 (Madlavning)
Bidrag af::
ISBN nr.:
87-89013-64-6, 87-89013-25-5
Udgave:
2. oplag
Omfang:
255 sider
Forlag:
L&H Facts&Fiction
Målgruppe:
voksenmaterialer
Anmeldelse
Anmeldelse af: Det ægte danske køkken
af Ulrik Boesen
Jyllands-posten, 1992-11-19, 0109-1182, Anmeldelse af: Det ægte danske køkken
af EAL.
Kristeligt dagblad, 1992-11-07, 0904-6054, Anmeldelse af: Det ægte danske køkken
af Jonna Dwinger
Politiken, 1992-12-08, 0907-1814, Anmeldelse af: Det ægte danske køkken
af Thorvald Pedersen
Dansk kemi, Årg. 74, nr. 2 (1993), 0011-6335, S. 32-33Anmeldelse af: Det ægte danske køkken
af Leif Blædel
Weekendavisen, 1993-11-19, 0106-4142, Lektørudtalelse
2019
Liselotte Henriksen
Det danske herregårdskøkken var egentlig arbejdstitlen på denne kogebog, men det gik op for de to forfattere, at det køkken, som i dag kan findes bevaret på de danske herregårde, nedarvet fragenerationer af beboere, nok er det nærmeste, man kan komme et dansk køkken. Bevaret fordi herregårdene var, og delvis er selvforsynende enheder, med køkken baseret på egne råvarer og årstidernesvekslen, og stort set fri for 'fremmed' kogekunsts forstyrrelser. Forfatterne har selv baggrund i miljøet, på Bramstrup og Juelsberg, og de giver i de 22 afsnit dels historiske og kulturhistoriskeglimt fra herregårdene, dels et indblik i livet for nutidens beboere. Det sidste kan maske virke lidt privat og damebladsagtigt, men det gør til gengæld bogens hovedindhold, opskrifterne, ikke.Registrets ca. 400 henvisninger er alle til retter, som man ikke ser gentaget i mange nyere kogebøger. Det er virkelig god dansk mad baseret på gode danske ingredienser, fra så enkle som porrer medskinke og æg tilstuvning af krabbe og kalvebrisler. Alle køkkenets områder, fra suppen og brødet til kagerne og syltetøjet er med og alle årstiders og anledningers retter kan findes. Fintillustreret og let at gå til er det den bedste danske kogebog i lang tid