Uge 17 - vær med til at fejre de 17 verdensmål på biblioteket | Odense Bibliotekerne

Uge 17 - vær med til at fejre de 17 verdensmål på biblioteket

Foto: Bibliotekernes Temasamarbejde

Hele UGE 17 sætter vi - sammen med mange af landets øvrige folkebiblioteker - fokus på FN’s 17 verdensmål.


I uge 17 vil der være arrangementer og aktiviteter med baggrund i FN's verdensmål, som inspirerer, oplyser, forundrer og underholder på biblioteket! Alt sammen for, at vi i fællesskab bliver klædt bedst muligt på til arbejdet mod en bæredygtig fremtid for os alle og planeten, vi bor på.

Hold øje med bibliotekets arrangementer her på bibliotekets verdensmålsside, hvor dato og sted på de forskellige aktiviteter er at finde.

Men - heldigvis er det ikke kun i Uge 17, vi har fokus på verdensmålsrelevante aktiviteter og arrangementer, så hvis du ikke kan nå forbi biblioteket i denne uge så fortvivl ikke. Vi laver verdensmålsaktiviteter hele året, og du kan altid finde en opdateret liste på dene side.

 

Hvad er Uge 17 - og hvorfor?

UGE17 er en landsdækkende bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning med afsæt i verdensmålene.

FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015. Målene trådte i kraft den 1. januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling. Odense Bibliotekerne har sidste år sat gang i en verdensmålscertificering, og vi arbejder dagligt for at formidle målene til borgerne. Vil du vide mere om uge 17? Så kan du læse mere her, finde litteratur mm.

 

Dette kan du bl.a. opleve på biblioteket i UGE17

Alle dage:
Du kan fiinde forskellige verdensmålsudstillinger på flere etager i Hovedbiblioteket. På Vollsmose Bibliotek kan du også hele ugen være med til at gøre Odense mere grøn, når biblioteket åbner dørene for alle alle der vil plante et frø i hjemmelavede små potter. Det hele er gratis og med adgang i bibliotekernes åbningstid.
 

Onsdag d. 24. april kan du komme til Lego Build på Dalum Bibliotek, og du kan få tips og tricks til en mere bæredygtig garderobe til foredraget "God stil & god samvittighed".

Derudover kan du møde grønne guides, komme til Det store ballonbils-race og endnu mere. Så skynd dig at se hele programmet for Uge 17 på biblioteket

Vi glæder os til at se dig!



Af: chgem

Udgivet: Tirsdag 16. april 2024 • Opdateret: Torsdag 25. april 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Se mere om bibliotekets arbejde med FN's 17 verdensmål

Brug mørke farver
Skjul medier